Често задавани въпроси - Потребители


1. Заплаща ли се ползването на Maksgoo?

За Потребители на Maksgoo, ползването на функциите на платформата е напълно безплатно.

2. Може ли да ползвам платформата, без да съм регистриран?

Регистрацията е задължителна стъпка за ползване на всички функции, които предоставя Maksgoo. Необходимо е да се регистрирате, за да може да създадете свой акаунт, чрез който да комуникирате с останалите Изпълнители в Maksgoo, както и да закупувате услуги в платформата.

3. Не мога да намеря услугата, която търся?

Ако не успявате да откриете услугата, която търсите, Ви предлагаме да се свържете с Нас и да ни отправите предложение за добавяне на нова услуга. Ние от екипа на Maksgoo ще направим всичко възможно да открием подходящите Изпълнители за нея и да я предложим за закупуване чрез платформата.

4. Как да съм сигурен в Изпълнителя, след като не го познавам?

За Maksgoo е приоритет Потребителите в платформата да получават качествено обслужване.

Погрижили сме се да заложим инструменти, чрез които да успеем да осигурим сигурност на потребители си, чрез защита на плащането и гаранция за успешното изпълнение на услугите, предлагани в Maksgoo. Разработили сме и успешно следваме стриктни процедури за добавяне на Изпълнители, които включва сериозен подбор и анализ на Изпълнителите, които биват добавяни в Maksgoo.

Обратната връзка, която получаваме от Потребители, също взимаме под сериозно внимание и на база това прилагаме методи за недопускането на некачествени и нелоялни изпълнители в Maksgoo.

„Защитените Поръчки“ са основен инструмент, чрез който Ви гарантираме сигурността на осъществяваните сделки в Maksgoo.

5. Получих некоректно отношение от страна на Изпълнител, към кого да се обърна?

В случай, че не сте доволен от отношението или изпълнението на услуга от Изпълнител, имате възможност да заявите претенция към изпълнението, насочена към Изпълнителя. По този начин, може да информиране Изпълнителя за недоволството си и да поискате възстановяване на сумата или корекция по изпълнението на услугата. Ако не успеете да стигнете до консенсус с Изпълнителя, можете да сигнализирате към Maksgoo за казуса, в резултат на което Maksgoo прави проверка по претенцията и взима решение за разрешаването на спора.

6. Как да платя поръчка, която съм направил?

Има два варианта за плащане, които предлага Maksgoo. Единият е да ползвате услугата „Защитена Поръчка“, който Ви гарантира изпълнение на услугата или връщане на сумата, заплатена за нея. Плащането по „Защитена Поръчка“ се осъществява след потвърждение на поръчката от двете страни, като то може да бъде направено чрез банкова карта, EasyPay и др.

Другият начин да заплатите Поръчката е директно на Изпълнителя, след изпълнение на услугата. Избирайки този вариант, Maksgoo не носи отговорност и не взима отношение по заявени претенции, свързани с изпълнението на услугата.

7. Как да се възползвам от „Защитена Поръчка“ и какво ми дава тя?

„Защитената Поръчка“ е възможност, която е достъпна за Поръчки, които са заплатени директно при заявяването им, чрез опциите за това в Maksgoo. Условията за защита на Поръчка важат само за тях.

8. Изпълнителя не дойде в уговорения ден и час за изпълнение на услугата?

В случай, че Изпълнителя, който се е ангажирал с изпълнението на поръчката Ви не дойде, Ви съветваме първо да опитате да се свържете с него и да уточните ситуацията. Закъснението/Липсата му може да се дължи на недоразумение при уговарянето на ден и час за изпълнението, възникнал извънреден проблем или друго обстоятелство, което да възпрепятства Изпълнителя. В акаунта му може да откриете негов номер, имейл и други форми за контакт.

Ако и след опит да се свържете с Изпълнителя, не успявате да го откриете и той не се появи, можете да сигнализирате за това, като заявите претенция по изпълнението на поръчката към Изпълнителя или се свържете с нас за съдействие. Ние ще се погрижим в най-бързи срокове да Ви съдействаме за намирането на друг Изпълнител, който да изпълни услугата за Вас.

9. Кога мога да изтегля сумата от портфейла си?

Сумата в портфейла на Потребителя и Изпълнителя в Maksgoo е налична по всяко едно време за разплащане в платформата. Прехвърлянето на суми от портфейла в банкова сметка на Потребителя е възможно по всяко едно време също.

10. Мога ли да откажа поръчката си?

Регистрирана поръчка може да бъде отказана, най-късно 2 календарни дни преди изпълнението и. Отказа на поръчката става чрез опция в екрана на Поръчката, като той трябва да бъде потвърден и от Изпълнителя, за да се приеме поръчката за отказана и от двете страни. В случай, че услугата е заплатена предварително чрез „Защитена Поръчка“, след отказа и, на Потребителя се възстановяват 90% от предварително платената сума в портфейла.

11. Задължително ли е оценяването на Изпълнителя, след приключване на Поръчка?

Оценяване на поръчката от Потребители, които са я закупили е с ключово значение за Maksgoo и за поддържането на висок стандарт, както на присъстващите Изпълнители в платформата, така и на качеството на предлаганите в платформата услуги. Обективността и изчерпателността по отношение на оценките е нещо, което Maksgoo очаква от Потребителите си.

Оценяването на Поръчката и Изпълнителя не е задължително условие за приключването и, но с цел поддържането на високо ниво на обслужване и изпълнение на услугите, призоваваме потребителите да дават обратна връзка за Изпълнителите и качеството на изпълнение на услугите, за да можем да гарантираме и за напред качество и надеждност.